Landstinget i Värmland har bytt webbplats

Informationen på denna webbplats kan vara felaktig.

Gå till nya liv.se Sök vård på 1177.se Stanna på gamla liv.se

1177 Värmland

1177 - råd om vård dygnet runt på webb och telefon

1177 Värmland är samlingsnamnet för tjänster som vänder sig till befolkningen om hälso- och sjukvården. Det är dels telefonen som är öppen dygnet runt, året om och där man får prata med en erfaren sjuksköterska. Dels är det också webbplatsen 1177.se/varmland som innehåller information om och tjänster för att nå hälso- och sjukvården.

Alla tjänster bygger på nationellt samarbete med Sveriges övriga landsting och regioner. Texterna skrivs av expertis som läkare, sjuksköterskor, tandläkare och apotekare. All information faktagranskas i flera steg före publicering och texterna uppdateras regelbundet. Webbplatsen 1177.se, är fri från kommersiella intressen och ägs av alla landsting och regioner.

1177 sjukvårdrådgivning på telefon

Till 1177 kan alla värmlänningar ringa alla dagar på året, alla timmar på dygnet. Erfarna sjuksköterskor svarar och ger råd. Landstinget i Värmland har ett avtal med MedHelp som är det företaget som bemannar linjen med sjuksköterskor.

På kvällar och helger bokar MedHelp, vid behov, en tid hos närmaste jourmottagning.

1177.se/varmland

Landstinget i Värmland ansvarar också för sin del på webbplatsen 1177. Här kombineras lokal och nationell information på ett och samma ställe, allt för att underlätta för besökaren. Med ett enkelt val kan man lätt byta till ett annat landsting om man till exempel vill jämföra priser.

Under Hitta och jämför vård finns kontaktuppgifter till all vård i Värmland som landstinget ansvarar för.

Några tusen artiklar finns under Fakta och råd som beskriver sjukdomar, besvär, undersökningar, behandlingar och läkemedel.

På webbplasten når besökaren också e-tjänsten Mina vårdkontakter där man enkelt kan kommunicera med vården.

 

 

 

Uppdaterad 2011-09-08 klockan 08:57
Sidansvarig: Eva Holmgren

Kontakt

Eva Holmgren
Samordnare för 1177 Värmland
Telefon: 054-61 43 23
E-post: eva.holmgren@liv.se

 

Om 1177 nationellt

1177 är samlingsnamnet för landstingens och regionernas gemensamma tjänster till befolkningen. 1177-tjänsterna bygger på samma medicinska faktabas och innefattar råd om vård via telefon, webb och boken 1177 Egenvårdsguiden.

 

Läs mer

Informationsblad 1177 webb och telefon (pdf)

www.1177.se/varmland

www.inera.se